Lohjan luontokuvailta 2010

Lohjan perinteinen luontokuvailta veti jälleen kerran salin täyteen yleisöä. Eikä ihme, koska kuvaillan anti oli varsin monipuolinen. Esiintyjien mukana siirryttiin saaristomaisemista kaupungin sykkeeseen ja sieltä antarktisen eksoottisiin tunnelmiin. Esitysten väliajalla yleisöllä oli mahdollisuus nauttia reilun kaupan kahvit, jotka joka vuotiseen tapaan tarjoili Lohjan maailmankauppayhdistys.


Ensimmäiseksi upeita saaristomaisemia heijasteli seinälle Aarni Nummila. Perinteisen diaprojektorin rapsutus pimeässä salissa loi hienojen 6×7 kuvien katseluun nostalgisen tunnelman. ”Hetkiä Saaristossa”-esityksen kauniit maisemat ja meriluonnon
hienovaraiset sävyt herättivät kaipuun vesille. Kuvaesitys pisti vahvasti miettimään, olisiko sittenkin syytä kaivaa pakastimesta sinne talletetut diafilmit taas käyttöön.


Lohjan konkariesiintyjä Juha Höykinpuro johdatti leppoisaan tyyliinsä yleisönsä Helsingin sykkeeseen esityksensä ”Kivikylän Onnellinen” myötä. Katsojat saivat huomata, että Kivikylästäkin löytyy yllättävän paljon luontoa, kun sitä vaan etsii.
Aina ei tarvitse lähteä kauas saadakseen hyviä kuvia, on vaan kuljettava silmät ja mieli avoimena. Mikäs sen haastavampaa kuin onnistua tavoittamaan sen oman, tuttuakin tutumman lähimaiseman hienous.


Illan viimeinen esiintyjä Esa Mälkönen marssitti valkokankaalle sympaattiset pingviinit ja valotti mukaansa tempaavalla esityksellään niiden oloja antarktisella. ”Matka Pingviinien Valtakuntaan” valotti Etelämantereen frakkipukuisten lintujen elämää, ihmissilmin katsottuna elämästä löytyi sekä koomisia että hyvin traagisiakin piirteitä.

Illan järjestelyistä vastasi perinteiseen tapaan Lohjan seudun  ympäristöyhdistys, Lohjan maailmankauppayhdistys ja ProLuontokuva.


Perinteisen diaprojektorin hoiti Kirmo Wilén


Dataprojektorin Jussi Leppänen, joutilaana varatykin hoitajana istuskeli Jukka Lehtonen.


Kuvaillan puuhamiehenä ja juontajana toimi jälleen kerran Lars Eriksson, joka muisti kiittää kaikkia tilaisuuden kulkuun osallistuneita. Suurkiitokset myös Larsille itselleen onnistuneesta illasta.

Kuvat ja teksti: Marja Haapio

Kommentointi on suljettu.