Tietoa luonnonsuojelusta

Luonnonsuojelu on Pro Luontokuva ry:n toiminnan tärkeimpiä kulmakiviä. Seuraamme aktiivisesti luonnon tilaa, siinä tapahtuvia muutoksia ja siitä käytävää julkista keskustelua. Osallistumme luonnonsuojelutyöhön myös konkreettisesti järjestämällä varojenkeruutapahtumia, vaikuttamalla mielipiteisiin esimerkiksi järjestämällä luontokuvanäyttelyitä sekä käyttämällä erityiselle luonnonsuojelutilille kertyvät varat uusien luonnonsuojelualueiden hankintaan.

Yhdistyksen toimintaa rahoitetaan lähinnä jäsenmaksuilla, eikä tarkoituksena ole kerätä tuottoa. Periaatteemme on toimia talkoohengessä. Jäsentemme työskentely pohjautuu vilpittömään luonnonrakkauteen, ja heidän kuvansa ovat olleet viemässä viestiä eteenpäin ilman korvausta lukemattomia kertoja.

Kaikki erilliselle luonnonsuojelutilillemme kertyvät varat käytetään lyhentämättömänä luonnonsuojelualueiden hankintaan ja luonnosuojelualueita perustavien järjestöjen tukemiseen. Voimme tehdä yhteistyötä muiden luonnonsuojelujärjestöjen kanssa tai tarvittaessa tartumme härkää sarvista tarvittaessa omin voimin. Suojelualueemme perustetaan pelkästään alueen luonnon suojelemiseksi. Niiden luonnon tilaa seurataan, mutta minkäänlaisia kaupallisia rakenteita, kiinteitä piilokojuja tai muuta vastaavaa niihin ei perusteta.

Mikäli haluat tukea suoraa luonnonsuojelutyötä, voit tehdä sen Pro Luontokuvan kautta monella tavalla. Yksinkertaisimmillaan voit lahjoittaa varoja luonnonsuojelutilillemme. Voit ostaa tuotteitamme, joiden tuotto siirretään suoraan luonnonsuojelutilillemme. Tai voit auttaa meitä löytämään uusia suojelemisen arvoisia paloja Suomen luonnosta.

Kommentointi on suljettu.